fbpx

Marieke de Zwaan

Ik ben Marieke (1976), getrouwd en moeder van 3 pre-pubers. In 2001 studeerde ik af aan de TU Delft en werkte aansluitend als architect voor verschillende multinationals. 

Als gezin kregen we de mogelijkheid om te gaan reizen en woonden we 10 jaar lang op 4 verschillende continenten.

Migraine

Zelf kampte ik jaren met chronische migraine. Vele reguliere en alternatieve specialisten heb ik hiervoor bezocht. 

In Australië raakte ik betrokken bij het opzetten van een ‘community garden’, waar mijn liefde voor gezonde voeding werd aangewakkerd. Ik ben me gaan verdiepen in alles wat met voeding samenhangt. 

Stap voor stap begon ik het grote verhaal te overzien en te begrijpen. Dit alles heeft mij ervan overtuigd om me te verbinden aan een gezonde leefstijl. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezin. 

En mijn migraine gerelateerde klachten, die verdwenen naar de achtergrond…

Voeding

Ik raakte gemotiveerd om voedingsprojecten op te gaan zetten op (internationale) scholen. Ik ging gesprekken aan met mensen in het veld (artsen, boeren, farmaceuten, voedingswetenschappers). 

Mijn boerengenen en academische benadering hielpen mij om het allesomvattende verhaal tot begrijpelijke taal samen te vatten. Dit resulteerde in het geven van lezingen in Perth en Rio de Janeiro met als titel ‘Food is love for life‘. 

Verbinding

Mijn steeds weer veranderende leefomgeving, gaf mij veel meer waardevolle inzichten: Het conservatieve Texas dwong mij als eerste mijn culturele referentiekaders te herzien. 

Het uitgestrekte en kalme West-Australië bracht mij dichter bij mezelf en mijn gezin, maar ook bij wie ik wil zijn. Het overweldigende Rio leerde mij alles over trots en vrouwelijkheid, maar confronteerde mij tegelijkertijd met de complexiteit van het mens-zijn. 

Ik begon mij af te vragen, waarom leren wij in de basis niet verbinden met datgene wat goed voor ons is?

Holistisch Leefstijlcoach

Inmiddels heb ik me in Nederland aan de (post HBO) Mark Academy omgeschoold tot ‘geaccrediteerd integraal leefstijl- en vitaliteitscoach’. 

Een hele mond vol, maar wat niets anders betekent dan, dat ik jong en oud op een unieke en inspirerende manier help gezond en liefdevol (voor) te leven.  

Als coach, trainer en spreker hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een mooiere en gezondere wereld.

Lees hier het verhaal over Marieke de Zwaan, over welke reis zij letterlijk heeft afgelegd om uit te komen bij een gezonde leefstijl voor haar en haar gezin.

I really had no clue
I just did

10 voedingstips bij MIGRAINE

Wil jij weten wat mij heeft geholpen? 

Vraag dan het E-book aan waarin ik je mijn 10 beste voedingstips met je deel: