fbpx

Marieke de Zwaan

Ik ben Marieke (1976), getrouwd en moeder van 3 puberende jongens. In 2001 studeerde ik af aan de TU Delft en werkte aansluitend als architect voor verschillende multinationals. 

Als gezin kregen we de mogelijkheid om te gaan reizen en woonden we 10 jaar lang op 4 verschillende continenten.

Migraine

Zelf kampte ik ruim 20 jaar met chronische migraine. Vele reguliere en alternatieve specialisten heb ik hiervoor bezocht. 

In Australië raakte ik betrokken bij het opzetten van een ‘community garden’, waar mijn liefde voor gezonde voeding werd aangewakkerd. Hiermee veranderde mijn blik naar de wereld.

Stap voor stap begon ik het grote, holistische verhaal te overzien en begrijpen en bracht ik wijzigingen aan in mijn voedingspatroon. Ongemerkt verdween mijn migraine naar de achtergrond.

Voeding

Ik raakte gemotiveerd om voedingsprojecten op te gaan zetten op (internationale) scholen. Ik ging gesprekken aan met mensen in het veld (artsen, boeren, farmaceuten, voedingswetenschappers). 

Mijn boerengenen en academische benadering hielpen mij om het allesomvattende verhaal tot begrijpelijke taal samen te vatten. Dit resulteerde in het organiseren van voedingsprojecten en geven van lezingen in Perth en Rio de Janeiro. 

Bewustwording

Mijn steeds weer veranderende leefomgeving, gaf mij veel meer waardevolle inzichten: Het conservatieve Texas dwong mij als eerste mijn culturele referentiekaders te herzien. 

Het uitgestrekte en kalme West-Australië bracht mij dichter bij mezelf en mijn gezin, maar ook bij wie ik wil zijn. Het overweldigende Rio leerde mij alles over trots en vrouwelijkheid, maar confronteerde mij tegelijkertijd met de complexiteit van het mens-zijn. 

Ik begon mij af te vragen, waarom leren wij in de basis niet verbinden met datgene wat goed voor ons is?

Coach, spreker en trainer

Inmiddels heb ik me in Nederland aan de (post HBO) Mark Academy omgeschoold tot ‘geaccrediteerd integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en trainer‘ en help ik mensen met o.a. Migraine toe naar gezondheidswinst.

Momenteel ben ik bezig met de Master Systemische dynamieken en Persoonlijk Leiderschap bij Heilig Vuur met als doel de onderliggende dynamieken van gezondheidsklachten te leren duiden.

Daarnaast spreek ik op diverse bijeenkomsten over de intrinsieke waarde van voeding. 

Met mijn bedrijf Pomme Lifestyle hoop ik jong en oud op een unieke manier te inspireren en mijn steentje bij te dragen aan een mooiere en gezondere wereld.

I really had no clue
I just did

10 voedingstips bij MIGRAINE

Wil jij weten wat mij heeft geholpen? 

Vraag dan het E-book aan waarin ik je mijn 10 beste voedingstips met je deel: