fbpx
Leestijd: 2 minuten

Met welke bril kijk jij?

Een vriendin stuurt me een whatsapp, of ze langs mag komen op de koffie. Ze is boos! Namelijk, haar man heeft beloofd dat hij de vakantie zou boeken, maar dat heeft hij niet gedaan. Ze heeft hem er 3 keer aan herinnerd, en nu blijkt dat de vakantie vergeven is. Hoe stom kan hij zijn… Ze is echt heel boos!

Irritatie

Ik vraag haar, wat haar nou het meest irriteert? Dat hij zijn afspraken niet nakomt, dat doet hij nooit! Zij regelt alles thuis, het huishouden, de kinderen, en smeert zelfs zijn boterhammen. Ze weet het, daar zou ze eigenlijk mee moeten stoppen…

Wat is hier aan de hand?

Als we nu eens uitgaan van dat de basis liefde is, wat is hier dan aan de hand? Verwijt en boosheid als uiting van onderliggende frustraties?
Vanuit hem, is het slordigheid, of is het zelfzorg? Vanuit haar, is het verantwoordelijkheidsgevoel, of noem je het bemoeizucht? 

Verbinding

We zijn meer dan ooit geinteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en mindfullness. We kijken films over bewonderenswaardige mensen, die uitgaan van het goede van de mens.
Maar ligt de oplossing van problemen niet vaak dicht bij onszelf? Is de keukentafel misschien de plek van verdraagzaamheid, de plek van verbinding door te willen luisteren naar elkaar? Ook jouw gedrag onder de loep, met wellicht verborgen onderliggende behoeftes?

Zet elkaars bril eens op, en voel hoe andermans bril jou past. Misschien ontspant het wel…

Wil je meer weten?
Neem gerust CONTACT met me op.

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS E-book ‘Mama in Balans’.

> Ik ben Marieke de Zwaan. Samen met mijn gezin heb ik 10 jaar op 4 verschillende continenten gewoond. Hier heb ik me ingezet voor gezonde voeding op diverse internationale scholen. Nu terug in Nederland, draag ik als leefstijlcoach & spreker mijn steentje bij aan een duurzame gezondheid en balans voor gezinnen. Samen toewerken naar een gezonde toekomst voor ons allemaal! Doe je mee?

blog over verdraagzaamheid en verbinding

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS E-book ‘Mama in Balans’.