fbpx
Leestijd: 3 minuten

Mama is moe

Mensen vragen me vaak, wat is dat nou, ‘holistisch’ coachen?

Er zit een werkende moeder bij mij aan tafel. Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen op de basisschool. Ze werkt 3 dagen in de week, en haar man 5. Ze heeft contact met mij opgenomen omdat ze er doorheen zit. Ze is zo moe. Nu denkt ze dat ze met wat handige tips, haar leefstijl wel wat kan opkrikken. Hopelijk is ze daardoor minder moe.

Ik vraag haar, wat betekent gezondheid voor jou? Ze vertelt, ze zou wel wat gezonder willen eten. Ook zou ze wel wat meer aan beweging mogen doen. Maar ja, met de combinatie werk en gezin schiet dat er vaak bij in.

Ik vraag haar om eens te visualiseren wat gezondheid echt voor haar betekent. Ze kijkt me aan, en begint even later te huilen. Ze zegt mij, ik weet het niet… Ik voel het niet… Ik ben gewoon zo moe… mama is moe…

Wat betekent gezondheid?

Ik geef haar een leeg vel papier en kleurpotloden en vraag haar te tekenen wat in haar opkomt. Ze ontspant gelijk en begint te tekenen. Haar man, haar kinderen, de hond krijgen allemaal een centrale plaats op het vel. Ook het huis is prominent aanwezig want daar is ze trots op. Een zeilboot die de vakanties symboliseert met haar gezin. Ze heeft er duidelijk plezier in, en laat mij het zien als het af is. Ze realiseert zich dat haar werk eigenlijk niet eens plek heeft gekregen op het vel. Gek, want in de dagelijkse realiteit speelt haar werk een grote rol.

Ik vraag haar 1 ding, en zeg…. Ontbreekt er niet iets?
Ze kijkt verbaasd naar het vel, en begrijpt niet wat ik bedoel…

Ik vraag… ‘Waar ben jij’?

Verbinding

We leven in een van ‘s werelds meest welvarende landen. Maar we zijn vooral druk, slapen slecht, en zijn moe… De gezonde leefstijl staat eindelijk op de agenda, maar wordt vooralsnog enkel geassocieerd met gezonde voeding, beweging en ontspanning. Maar wat betekent gezondheid als de connectie met jezelf, jouw innerlijke ik ontbreekt?
Het plaatje van de werkende moeder lijkt compleet, het ontbreekt haar aan niks. Maar de essentie, het niet meet- en zichtbare, ontbreekt.

We kunnen een perfect dieet voorschrijven, en ons houden aan de voorgeschreven beweegrichtlijnen. Maar als er geen verbinding is met jezelf, geen verbinding is met de vraag waarom jij de dingen doet zoals je ze doet, dan kun je schema’s nastreven wat je wilt, klachten zullen aanhouden. Naar binnen gaan, voelen en echt contact maken, pas dan kun je toewerken naar een duurzame, gezonde & liefdevolle leefstijl.

Wil je HIER meer over weten?
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS E-book ‘Mama in Balans’.

 

> Ik ben Marieke de Zwaan. Samen met mijn gezin heb ik 10 jaar op 4 verschillende continenten gewoond. Hier heb ik me ingezet voor gezonde voeding op diverse internationale scholen. Nu terug in Nederland, draag ik als leefstijlcoach & spreker mijn steentje bij aan een duurzame gezondheid en balans voor gezinnen. Samen toewerken naar een gezonde toekomst voor ons allemaal! Doe je mee?

Lees hier de blog, mama is moe, over een werkende moeder met 2 kinderen

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS E-book ‘Mama in Balans’.