fbpx
Leestijd: 2 minuten

Mama is moe

Er zit een werkende moeder bij mij aan tafel. Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen op de basisschool. Ze werkt 3 dagen in de week, en haar man 5. Ze heeft contact met mij opgenomen omdat ze er doorheen zit. Ze is zo moe. Nu denkt ze dat ze met wat handige tips, haar leefstijl wel wat kan opkrikken. Hopelijk is ze daardoor minder moe.

Ik vraag haar, wat betekent gezondheid voor jou? Ze vertelt, ze zou wel wat gezonder willen eten. Ook zou ze wel wat meer aan beweging mogen doen. Maar ja, met de combinatie werk en gezin schiet dat er vaak bij in.

Ik vraag haar om eens te visualiseren wat gezondheid echt voor haar betekent. Ze kijkt me aan, en begint even later te huilen. Ze zegt mij, ik weet het niet… Ik voel het niet… Ik ben gewoon zo moe… mama is moe…

Wat betekent gezondheid?

Ik geef haar een leeg vel papier en kleurpotloden en vraag haar te tekenen wat in haar opkomt. Ze ontspant gelijk en begint te tekenen. Haar man, haar kinderen, de hond krijgen allemaal een centrale plaats op het vel. Ook het huis is prominent aanwezig want daar is ze trots op. Een zeilboot die de vakanties symboliseert met haar gezin. 

Ze heeft er duidelijk plezier in, en laat mij het zien als het af is. Ze realiseert zich dat haar werk eigenlijk niet eens plek heeft gekregen op het vel. Gek, want in de dagelijkse realiteit speelt haar werk een grote rol.

Ik vraag haar 1 ding, en zeg…. Ontbreekt er niet iets?
Ze kijkt verbaasd naar het vel, en begrijpt niet wat ik bedoel…

Ik vraag… ‘Waar ben jij’?

Verbinding

We leven in een van ‘s werelds meest welvarende landen. Maar we zijn vooral druk, slapen slecht, en zijn moe… De gezonde leefstijl staat eindelijk op de agenda, maar wordt vooralsnog enkel geassocieerd met gezonde voeding, beweging en ontspanning. 

Maar wat betekent gezondheid als de connectie met jezelf, jouw innerlijke ik ontbreekt?

Het plaatje van de werkende moeder lijkt compleet, het ontbreekt haar aan niks. Maar de essentie, het niet meet- en zichtbare, ontbreekt.

We kunnen een perfect dieet voorschrijven, en ons houden aan de voorgeschreven beweegrichtlijnen. Maar als er geen verbinding is met jezelf, geen verbinding is met de vraag waarom jij de dingen doet zoals je ze doet, dan kun je schema’s nastreven wat je wilt, klachten zullen aanhouden. 

Naar binnen gaan, voelen en echt contact maken, pas dan kun je toewerken naar een duurzame, gezonde & liefdevolle leefstijl.

Lees hier de blog, mama is moe, over een werkende moeder met 2 kinderen

Graag deel ik je mijn verhaal in het webinar ‘Doorbreek MIGRAINE’. Ik zou het supertof vinden als je erbij bent!

Je kunt je HIER aanmelden.

Lees hier de blog, mama is moe, over een werkende moeder met 2 kinderen

Graag deel ik je mijn verhaal in het webinar ‘Doorbreek MIGRAINE’. Ik zou het supertof vinden als je erbij bent!

Je kunt je HIER aanmelden.