fbpx

Hoeveel vitaminen en mineralen hebben we nodig?

Hoeveel vitaminen en mineralen hebben we eigenlijk nodig? Dat antwoord is helaas niet eenvoudig. Want dat hangt van heel veel factoren af. Bijvoorbeeld of je man of vrouw bent, hoe oud en hoe gezond je bent. 

Er is een algemene dagelijks aanbevolen hoeveelheid welke wordt opgesteld door een adviesorgaan van de overheid, de zgn. ADH. Deze ADH is de hoeveelheid die voldoet aan de gemiddelde behoefte van de Nederlandse bevolking. De uiteindelijke behoefte kan dus voor iedereen anders zijn.

Als iemand een aantal weken minder vitamines binnenkrijgt dan de ADH, betekent dat niet gelijk dat er sprake is van een tekort. Een tekort kan uiteindelijk worden aangetoond door in het lichaam te meten hoeveel van een vitamine beschikbaar is, bijvoorbeeld door bloedonderzoek.

Een gezond voedingspatroon, met dagelijks een grote variatie aan (bij voorkeur) lokaal, biologisch fruit en groenten uit het seizoen, zou in de meeste gevallen aan de grootste behoefte moeten voldoen.

Op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS
3 eenvoudige VEGAN recepten voor thuis.

> Mijn naam is Marieke de Zwaan.
Samen met mijn gezin heb ik 10 jaar op 4 verschillende continenten gewoond. Hier heb ik me ingezet voor gezonde voeding op diverse internationale scholen. Nu terug in Nederland, draag ik als holistisch leefstijlcoach & spreker mijn steentje bij aan een duurzame gezondheid en balans voor gezinnen.
Samen toewerken naar een gezonde toekomst voor ons allemaal!
Doe je mee?

blog over word jij ook zo gek va alle voedingsadviezen?

Self-care should always have priority
and guess what… it’s fun!