fbpx

Vetten

Vetten heb je nodig. We hebben het hier over gezonde natuurlijke vetten. Het zijn hele belangrijke voedingsstoffen voor het lichaam. Ze zijn tevens een bron van energie. Ieder natuurlijk vet heeft zijn eigen specifieke functies.

Het zijn met name verstoorde verhoudingen tussen vetzuren die voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Om deze reden kun je de industrieel vervaardigde vetten beter vermijden. Deze zitten met name in bewerkt voedsel als koekjes, crackers en plantaardige smeerboter.

TIP: Zorg dat je altijd een fles extra vierge koudgeperste olijfolie hebt staan. Heerlijk voor over salades of andere gerechten. Ik bestel die van mij tegenwoordig hier. Bakken doe je in grasboter, ghee of kokosolie.

Wist je dat gezonde olien ook gezond zijn voor je huid? Smeer gerust regelmatig olijfolie op je gezicht. Bij verbranding in de zon, of tijdens het koken helpt kokosolie fantastisch!

Verzadigde vetten:
Vlees, kip, volle melkproducten, palmpitolie, kokos, cacao, koekjes

Enkelvoudig onverzadigde vetten:
Omega-9, olijfolie, olijven, avocado’s

Meervoudig onverzadigde vetten:
Omega-6: noten, zaden, de meeste plantaardige oliën
Omega-3: vette vis, algen, wild, pompoenpitten, walnoten, lijnzaadolie

Op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS
3 eenvoudige VEGAN recepten voor thuis.

> Mijn naam is Marieke de Zwaan.
Samen met mijn gezin heb ik 10 jaar op 4 verschillende continenten gewoond. Hier heb ik me ingezet voor gezonde voeding op diverse internationale scholen. Nu terug in Nederland, draag ik als holistisch leefstijlcoach & spreker mijn steentje bij aan een duurzame gezondheid en balans voor gezinnen.
Samen toewerken naar een gezonde toekomst voor ons allemaal!
Doe je mee?

blog over word jij ook zo gek va alle voedingsadviezen?

Self-care should always have priority
and guess what… it’s fun!