fbpx
Leestijd: 3 minuten

Gezondheid, bij jou op nummer 1?

Gezondheid is een breed begrip. Wat dat betekent, is voor iedereen anders. Maar je merkt pas hoe belangrijk gezondheid is, als je klachten krijgt. Want als je ziek bent, wil je er alles aan doen om er vanaf te komen. 

Signalen van het lichaam

Voor mij betekent gezondheid dat ik lekker in mijn vel zit. Ik word uitgerust wakker en ben goedgehumeurd. Als iets niet optimaal werkt, wil mijn lichaam mij iets vertellen.

Maar vaak zijn we te druk om te luisteren naar kleine signalen. Soms zelfs zo druk, dat we het niet eens voelen. We hebben het niet geleerd, want we leven voornamelijk in ons hoofd.

Gezond leven was nog nooit zo lastig

In deze tijd is het lastig om er bewust voor te kiezen om gezond te leven. Er liggen overal ongezonde verleidingen op de loer. 

Ongezond eten is vaak goedkoper en het ligt overal voor het grijpen. We pakken de auto, en nemen bij voorkeur de lift. De smartphone eist voortdurend onze aandacht, en in de avond vinden we het lastig om de televisie tijdig uit te zetten. Soms hebben we niet eens door dat iets ongezond is. 

Het dominante oerinstinct

Dat we makkelijker ongezonde keuzes maken dan gezonde, is niet heel gek. Onze instincten werken namelijk nog precies hetzelfde als vroeger. 

Het oerbrein (hypothalamus) is gespitst op schaarste en gevaar, want dat was in die tijd realistisch. We aten ruim voldoende als er overvloed was, zodat we er even tegenaan konden in tijden van schaarste. Ook verspilden we zo min mogelijk energie, om vervolgens alles te kunnen geven als het echt nodig was.

Welvaart voorziet in een ongekend comfort

Tegenwoordig kennen we geen schaarste. En accuut gevaar eigenlijk ook niet. Dat heeft als gevolg dat we te veel eten en veel te weinig bewegen. Daarnaast kiezen we makkelijker voor kunstmatig voedsel dat het beloningsysteem triggert. 

Onze welvaart voorziet ons in een ongekend comfort, maar dit alles ten koste van onze gezondheid…

Tijd voor actie!

Wist je dat een gezonde leefstijl de eenvoudigste en effectiefste stap is naar meer energie?

We zullen zelf actief aan de slag moeten om deze balans te herstellen! En juist dat zijn we niet meer zo gewend… 

Tegelijkertijd denken we dat gezond leven heel eenvoudig is. Toch lukt het veel mensen niet, omdat niet altijd even duidelijk is wat nu écht gezond is.

Laat je coachen

Zoals Albert Einstein ooit zei: “Als je blijft doen wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg.’  

Wist je dat uiteindelijk alle succesvolle mensen een coach hebben om zich te laten begeleiden? Simpelweg omdat ze weten dat ze zonder deze hulp nooit zo ver zullen komen. Ze hebben een doel en gaan ervoor!

Staat gezondheid bij jou écht op nummer 1? Maak dan vandaag de keus om er echt voor te gaan. Want werken aan een gezonde leefstijl, is een cadeautje dat je later uitpakt!

we zijn een beetje doordewar

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 3 Powersmoothie recepten:

wat betekent gezondheid voor jou?

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 3 Powersmoothie recepten:

Portretfotografie: Marjolein Tebrunsvelt