fbpx
Leestijd: 2 minuten

Dagelijks een maatschappij aan tafel

Een gezin betekent dagelijks een maatschappij aan de keukentafel. Gesprekken met je kinderen over de waan van de dag, en over issues die spelen in de wereld. 

Gesprek aan de keukentafel

Zomaar een gesprekje:

Zoon 1: ‘Ik ga later reizen, met mijn volkswagenbusje, mijn hond en een surfplank.’

Zoon 2: ‘Als ik later groot ben, ga ik naar Indonesië, dan ga ik wonen bij de orang oetans. Ik ga ze helpen, want ik vind het zielig dat ze worden bedreigd. Alleen maar omdat mensen hier pindakaas met palmolie willen eten, ik snap het niet.’

Zoon 3: “Nou, ik vind het belangrijker dat ik de pindakaas lekker vind, dan dat de orang oetans het nou zo goed hebben. Ik blijf lekker bij mijn vrienden!’

Zoon 2: ‘Ik begrijp niet dat mensen zo zijn. Wij zijn gemaakt van de natuur, maar we geven helemaal niks terug? Waarom?’

Nieuwetijdskinderen

Ze zeggen wel eens dat de jonge generatie van nu nieuwetijdskinderen zijn, kinderen met een hoger bewustzijn. Dat veel kinderen die nu geboren worden, gevoeliger zijn voor alles wat zich afspeelt in het niet zichtbare. Men wijdt dit aan een hogere frequentie, wat betekent dat een kind van nu veel meer voelt. 

Als een kind overprikkeld raakt, weet het uiteindelijk geen raad met de overload. Het voelt zich onbegrepen en gaat zich anders gedragen. Dit kan zich uiten in ADHD of autisme.

Hoger bewustzijn

Of het zo is, weet ik niet. Wat wel een gegeven is, is dat de huidige jonge generatie met heel wat te dealen heeft in de toekomst. Het leven speelt zich niet langer af binnen de grenzen van Nederland. Maar alles wat we doen, heeft effect op de gezondheid van alles wat leeft, wij mensen, de natuur, de aarde. 

Deze tijd vraagt meer dan ooit om een hoger bewustzijn.

Waarom doen we de dingen zoals we ze doen?

En dan is het logisch dat er vragen komen. Want waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Waarom hebben wij het systeem zo ingericht, waarbij alles gericht is op denken, geld verdienen, consumeren en groei? 

Wat voor waarde heeft dit, als dit model ten koste gaat van onze basis, van wat wij uiteindelijk zijn, de natuur zelf?

Mindshift aan de keukentafel

Ik begin er steeds meer in te geloven dat de nieuwe generatie ons een heleboel waardevols te vertellen heeft. Als je vanavond samen aan de keukentafel zit, probeer eens te luisteren. 

Probeer eens te horen wat jouw kinderen echt te vertellen hebben, en doe dat zonder oordeel. Wie weet wat voor waardevols het oplevert!

Black Powersmoothie

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS 3 eenvoudige VEGAN recepten voor thuis.

Black Powersmoothie

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs & activiteiten?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn GRATIS
3 eenvoudige VEGAN recepten voor thuis.