fbpx
Leestijd: 2 minuten

Corona, wat moet je ermee?

Het corona virus is een feit. Het aantal besmettingen loopt op en het dodental wereldwijd stijgt. Brabant is de eerste provincie die te maken krijgt met serieuze richtlijnen. 

Ouder- appgroepen van sportteams staan roodgloeiend. Wat is wijsheid, de wedstrijd cancelen, of toch door laten gaan? Maar geen handjes schudden dan?

Reden tot angst?

Sommige mensen worden nerveus, anderen vinden het allemaal overdreven. Want vanuit welk perspectief worden bepaalde beslissingen gemaakt? Om de gemoederen te sussen, of omdat de dreigingen serieus zijn? 

Het antwoord laat zich raden, niemand kan voorzien wat deze uitbraak werkelijk tot gevolg zal hebben. De politiek niet, zorgprofessionals niet, critici niet, de nuchteren onder ons niet, niemand niet!

Globalisering

Opeens wordt duidelijk hoe we onszelf als mens met de globalisering kwetsbaar hebben gemaakt. We zijn nu meer dan ooit met elkaar verbonden. 

Maar dit heeft niet alleen negatieve gevolgen. Want in onzekere tijden heb je elkaar nodig! En dat is misschien wel de charmante keerzijde van corona, iets om te omarmen…

Briljant immuunsysteem

Maar er is een ding wat niet of nauwelijks wordt benoemd. Want naast alle risicovolle situaties vermijden, is er iets waar we ook invloed op hebben.  Namelijk het versterken van ons briljante immuunsysteem. 

We kunnen werken aan een ijzersterk leger van soldaten om ons te beschermen tegen alles wat aangevochten moet worden in het lijf.

Elke dag hebben we de mogelijkheid om hiervoor de juiste keuzes te maken. Ook al klinkt het banaal, dit onderbelichte immuunsysteem is dé essentiële basis van onze gezondheid! En dus hét medicijn om een vervelend virus als corona aan te vechten!

Zelfzorgvirus

Tussen de regels door lees je er misschien over en daarnaast weet je het allemaal wel. Maar om hier serieus mee aan de slag te gaan is van een andere orde.

Wordt het niet tijd dat we onze verantwoordelijkheid nemen? Nu in tijden van onzekerheid en kwetsbaarheid dit stukje zelfzorg het podium te geven dat het verdient?  

Deze corona-zorg ombuigen naar een besmettelijk en plezierig zelfzorgvirus? Samen, met elkaar, in het belang van een vitaal en vrolijke toekomst?

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang GRATIS het E-book 

‘Corona, wat kun je ermee’
met 7 tips om vandaag nog mee te beginnen!

corona, wat moe je ermee
corona, wat moe je ermee

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang GRATIS het E-book 

‘Corona, wat kun je ermee’
met 7 tips om vandaag nog mee te beginnen!