fbpx
Leestijd: 3 minuten

Gezond en bourgondisch, gaat dat samen?

Wat veel mensen niet van me weten, is dat ik een taartenbakker in hart en nieren ben! Die liefde heb ik meegekregen vanuit mijn jeugd. Elke verjaardag stond ik met mijn moeder urenlang in de keuken. 

Genoeg voor iedereen was het uitganspunt! Bourgondiër in hart en nieren zou je zeggen. Echter is het Fries en Drents bloed wat door mijn aderen stroomt.

De Bakkerswinkel

Toen ik mijn ingenieurs-diploma op zak had, werd ik al snel aangenomen op een vooraanstaand architectenbureau in Amsterdam. Ik was doodongelukkig. Ik nam ontslag, en ging 1 dag in de week werken in de Bakkerswinkel. Wat een verademing…

Een ieder die het pand betrad kreeg een glimlach op zijn gezicht, bij het aanschouwen van al het lekkers achter de vitrine. De hele dag mocht ik met mijn handen in het deeg. De geuren deden mijn denken aan de uren in de keuken met mijn moeder. Dit voelde als pure flow!

Bakken met het gezin

Pas in Australië werd ik weer aangestoken met het bakvirus. Ik ontkwam er niet aan. Elke sociale gelegenheid werd je geacht een eigen baksel mee te nemen, bananenbrood, flatbread of verse fruitsalade was de maatsstaf.

Voor ik het wist stond mijn huis vol met apparaten die mij dienden om deze processen te vergemakkelijken.

Mama met keukenschort

Ook nu grijp ik de dagen dat ik alleen ben met de kinderen aan, om mijn keukenschort aan te trekken. Er wordt gebakken, het huis ruikt lekker en iedereen is blij. Buurtkindjes weten vaak precies wanneer er weer verse baksels te halen zijn.

Citroenkoekjes, grannies apple pie en bosbessentaart, met volle roomboter, tarwebloem en suiker. Ja, je hoort het goed, ingrediënten die op een verboden lijst lijken te staan!

Bourgondisch én gezond

Lekker eten is voor mij een doel op zich, iedere dag weer. Maar dat gezond & Bourgondisch samengaat, daar kwam ik pas na mijn 35e achter. 

Een Bourgondische en gezonde leefstijl gaat om veel meer dan de balans. Ik ben er zelfs van overtuigd dat een gezonde en Bourgondische leefstijl kan bijdragen aan een mooie en gezonder stukje wereld!

Als je eenmaal begrijpt wat het geheim is,  dan wil je niet meer terug.

Gezond en Bourgondisch
we zijn een beetje doordewar

Wil jij weten hoe je gezond én Bourgondisch kunt leven?
Schrijf je dan in, en ontvang:

‘De geheimen van een Gezond & Bourgondisch leven…’

Gezond en Bourgondisch

Wil jij weten hoe je gezond én Bourgondisch kunt leven?
Schrijf je dan in, en ontvang:

‘De geheimen van een Gezond & Bourgondisch leven…’

we zijn een beetje doordewar

Portretfotografie: Marjolein Tebrunsvelt