fbpx
Leestijd: 2 minuten

Aan de keukentafel met Boer Baecke

Een gesprek aan de keukentafel, met iemand die zich dagelijks inzet voor onze gezondheid. Boer Baecke krijgt als boerenzoon de liefde voor de natuur met de paplepel ingegoten. En die liefde zit diep, heel diep.

Als akkerbouwer ondervindt hij dagelijks de gevolgen van het beleid wat van hogerhand wordt opgelegd. Normen waar elke boer zich aan dient te houden, worden bepaald door mensen die zelf nooit met de poten in de klei hebben gestaan. En dat is soms best lastig.

Duurzame landbouw

Al sinds jaar en dag zet hij zich in om het belang van duurzame landbouw op de kaart te zetten. Elke boer heeft een grote liefde voor de natuur en wil niets liever dan het hele natuurlijk systeem zo min mogelijk aan te tasten. 

Maar soms wordt dat gewoonweg onmogelijk gemaakt, want de boer moet ook eten.

Nederland

Gelukkig doen we het als landbouwland erg goed. Er is geen land ter wereld waar tot in de kleinste details wordt uitgemeten hoe verantwoordelijk om te gaan met marges. Voeding van Nederlandse bodem is absoluut veilig, aldus boer Baecke. 

Maar zolang grote corporaties met economische belangen de wet bepalen, zit de boer in het verdomhoekje. Van de boer wordt verwacht zich elke keer weer aan te passen aan nieuw beleid. 

Wat dit in de praktijk inhoudt voor een zelfstandige, is soms niet te doen. En de consument gaat mee in berichtgevingen, maar heeft geen flauw idee wat dit echt betekent.

Bewustwording aan de keukentafel

Zolang er in Nederland meer grondstoffen worden geïmporteerd dan geëxporteerd, kunnen we alleen maar met de vinger naar onszelf wijzen. Deze grondstoffen zijn nodig voor onze leefstijl, we willen en gebruiken gewoon veel teveel. 

Met dit gegeven hebben we maar 1 taak, en dat is de onszelf bewust maken van ons eigen gedrag. Bewustwording aan de keukentafel. Wat eten we, waarom eten wij dit, en waar komt dit vandaan? De lijntjes kort houden en weten waar we ons eten vandaan halen. 

Een eerlijke prijs betalen voor voeding en het gesprek aangaan met de boer. Want iemand die de zorg heeft gedragen voor onze krop sla, vertelt met passie over dit hele proces.

De liefde van de boer, gaat van grond tot mond. En dat allemaal in het belang van onze gezondheid!

Smakelijk eten!

aan de keukentafel met Boer Baecke

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 3 Powersmoothie recepten:

aan de keukentafel met Boer Baecke

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 3 Powersmoothie recepten: