fbpx
Leestijd: 3 minuten

Klein Kunstje

Mijn hart maakt altijd een klein sprongetje, als het om kinderen gaat. Ik ben er oprecht van overtuigd dat zij een zuivere wijsheid in pacht hebben, zolang wij ze maar niet teveel belasten met onze ideeën en overtuigingen.

Niet voor niets dat mijn afstudeeronderwerp in Delft, alles te maken had met de onbevangenheid van het jonge kind.

Ik kreeg het in die tijd Spaans benauwd van al die mensen die aan het zwoegen en ploeteren waren met hun studie. Ik wilde het vooral licht en vrolijk houden… het leven was al serieus genoeg!

hoe authentiek ben jij?

Afstuderen in Delft

Ik schreef mijn scriptie over het ontwikkelingsproces van creativiteit bij jonge kinderen en ontwierp vervolgens een museum/podium voor kinderen waarin hun onbevangen creativiteit werd geprikkeld: ‘Klein Kunstje’ kreeg een prominente plek op het Museumplein in A’dam.

Ongemerkt liep ik toen al rond met een groot verlangen naar vrijheid… wars van degelijkheid. Mag de wereld alsjeblieft een podium zijn, met ruimte voor iedereen om vanuit zijn authentieke zelf te stralen!

Als ik om me heen keek begon ik te twijfelen aan mezelf, omdat iedereen in mijn ogen zo serieus in de weer was, met studie en carrière. Maar als ik bij mezelf bleef, met mijn kinderlijke pentekeningen had ik het volste vertrouwen in wat ik aan het doen was.

Mijn eindbeoordeling was uiteindelijk heel netjes, dus de onzekerheid in het afstudeerproces was verspilde energie.

Overigens is de ware Architect in mij nooit geboren. Maar ik kijk er met veel plezier en lichtheid op terug!

handstand door kinderen

Luisteren naar je ‘inner voice’

Luisteren naar je ‘inner voice’ is nog niet zo eenvoudig. Vooral in deze crisis laten we ons ongemerkt leiden door berichtgevingen die onze innerlijke stem overstemmen. We vervallen in angst in plaats van vertrouwen, met alle gevolgen van dien…

Ik geloof erin dat de wereld meer dan ooit nodig heeft om te leven waarvoor je staat, hoe idioot je je soms misschien ook voelt met je gedachten, ideeën of dromen. Vooral als ze tegen de stroom in gaan.

‘What makes you vulnerable makes you beautiful.
There’s a word for it. … Authentic.’

onbevangen van een kind, creativiteit

Mijn verhaal

Het is nu 10 jaar geleden dat ik voor het eerst werd gevraagd om mijn verhaal te vertellen. Eerst in Australië, later in Brazilië en nu ook in Nederland.

Omdat ik steeds weer terugkrijg dat mijn verhaal een verhaal is wat verteld moet worden, heb ik besloten om het met jullie te delen. 

In mijn WEBINAR neem ik jullie mee op reis langs de continenten en onthul ik mijn 30 vitale doorbraken in gezondheid en geluk. Het is een persoonlijke zoektocht, opgeluisterd door prikkelende beelden met uiteindelijk een belangrijke boodschap.

Je kunt je HIER aanmelden.

Ik heb er ontzettend veel zin in!

Liefs,
Marieke

Ken je mensen die dit mogelijk ook interessant vinden? Stuur dit bericht dan vooral door!

kind op de top van de berg
hoe authentiek ben jij?

In mijn WEBINAR neem ik jullie mee op reis langs de continenten en onthul ik mijn 30 vitale doorbraken in gezondheid en geluk

Fotografie: Marjolein Tebrunsvelt